Woss, Gold River, Elk Falls, Campbell River en Qualicum Beach

 

13 september

We rijden naar Woss. Van daar willen we over een onverharde bosweg naar Gold River rijden. Daar hebben we niets te zoeken, maar de weg van Gold River naar Campbell River voert door een voor ons onbekend gebied, langs een paar mooie meren. Daarbij komt dat we de reguliere route naar Campbell River wel kennen, autoweg zonder veel bijzonderheden.

 

In Woss is het nogal zoeken om de goede weg te vinden. Op de kaart staat er maar één enkele weg. Maar er liggen er hier veel meer. Ik ga vragen bij een kantoorgebouw. Het kantyoor blijkt van het bedrijf te zijn dat de kapwerkzaamheden uitvoert. Een heel vriendelijke mevrouw legt me uitvoerig uit hoe ik moet rijden en, nog mooier, ze geeft een uitemate grote, gedetailleerde kaart mee. Ondanks het enorme stuk papier staat Gold River er net niet op. De route die we willen rijden, blijkt gebokkeerd te zijn door kapwerkzaamheden. Dank zij de kaart is het alternatief snel gevonden.

Langs de weg van Gold River naar Campbell River
Langs de weg van Gold River naar Campbell River

 

In het bos zien we helaas geen wild en het zou wat mooier weer mogen zijn. Maar de omweg is zeker de moeite waard.

 

Pijpleiding bij Elk Falls
Pijpleiding bij Elk Falls

Vlak voor Campbell River stoppen we bij de Elk Falls. Hier kun je van boven op een toch wel hoge waterval kijken. Het pad voert vanaf de parkeerplaats eerst over een groot buizenstelsel. Volgens een beschrijving ter plaatse worden deze binnenkort buiten gebruik gesteld. En er is ook nog een heuse hangbrug.

 

 

Elk Falls
Elk Falls
Elk Falls
Elk Falls

In Campbell River doen we een paar boodschappen in de heel grote supermarkt die we inmiddels wel kennen. Alleen al om de grootte en om de bekendheid bij ons gaan we daar weer heen.

 

Roodborstsapspecht
Roodborstsapspecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu rijden we door naar Qualicum Beach om een campground te zoeken. Die vinden we, Riverside Resort. Een specht komt de boom achter ons langdurig bezoeken. Later komt er een tweede en ontstaat er een ernstige vechtpartij. De winnaar blijft nog een hele tijd op de boom.

 

Dagafstand: 372,3 km, totaal: 2781,8 km