Salt Spring Island

 

17 september
Bijna in Vesuvius Harbour
Bijna in Vesuvius Harbour

Salt Spring Island is het doel voor vandaag. We gaan op tijd weer rijden en wij zijn dan ook mooi op tijd voor de ferry van Crofton naar Vesuvius Bay op Salt Spring Island.

Zeehond
Zeehond

 

Op het eiland stoppen we in Ganges. We slenteren wat langs de winkels. En dan rijden we naar Ruckle Provincial Park. We zoeken een kampeerplek, een van de acht. En we lunchen maar even in de camper.

 

 

Pacifische bananenslak
Pacifische bananenslak

Daarna gaan we lopen langs de kust. Het duurt niet lang voordat we herten zien.

Hert
Hert

 

 

 

 

 

 

Hert
Hert

 

 

Hert
Hert

 

 

Er zijn geen zeesterren te zien, de oranje en blauwe die ik hier had verwacht. Later hoor ik dat er al anderhalf jaar een virus is en dat de zeesterren wel weer terug zullen komen.

 

Bijna terug bij de campground komen er een stel verwilderde kalkoenen op ons aflopen.

 

Terug in de camper bel ik naar Annemarie en Lo. We gaan bij hen eten. We spreken af om morgen te gaan wandelen.

 

Kalkoenen
Kalkoenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het donker rijden we weer terug naar onze kampeerplek. Om eerlijk te zijn valt de rit in het donker, mede door de verlichting van de auto, niet echt mee.

 

Dagafstand: 138,0 km, totaal: 3343,2 km

 

18 september
Ochtend in Ruckle Park
Ochtend in Ruckle Park

De zon komt mooi op tussen de bomen. Uit gemak ontbijten we in de camper. Buiten is het nog een beetje fris, maar wel mooi. En daarna gaan we weer op weg. We zetten de camper neer onderaan de heuvel en Lo komt ons ophalen. Even later komt ook Annemarie.

Hert
Hert

 

De auto van Lo wordt net voorbij Fulfor Harbour neergezet en we gaan met ons allen in de auto van Annemarie naar hun huis. Daar pakken we – vooral Annemarie en Lo – de spullen voor onderweg.

 

Doorkijkje vanaf de view point
Doorkijkje vanaf de view point
Oudemannenbaard
Oudemannenbaard

We lopen, zonder Annemarie, naar het view point met uitzicht over Fulfour Harbour en door het bos gaan we naar de kust. Daar lunchen we op een klein strand. Lo zorgt voor heet water voor koffie en thee.

 

Nog een klein stukje en we zijn weer bij de auto van Lo.

 

Doorkijkje langs een arbutus op Fulford Harbour
Doorkijkje langs een arbutus op Fulford Harbour

We eten opnieuw bij Annemarie en Lo. Na het eten brengt Lo ons naar camper en rijden wij naar de campground, Rowhinna Campground bij Ganges. Op het laatst van de schemering komen we daar aan. We maken ons op voor het vroege ontwaken.

 

Dagafstand: 15,8 km, totaal: 3359,0 km