Peter Lougheed Provincial Park

 
30 augustus

We zijn weer erg bijtijds aan het ontbijten. En om kwart over acht staat de bus klaar van Fraserway om ons op te halen. Bij Fraserway kost het de nodige tijd om de formaliteiten voor de camper rond te krijgen. Als we bij onze camper wat met de bagage aan het rommelen zijn, rijdt ook nog iemand van Fraserway met een andere camper tegen de onze. Gelukkig levert het bij ons geen echte schade op.

 

Longview oliewinning
Oliewinning bij Longview

De volgende actie is het boodschappen doen in een hele grote supermarkt. Met een afgeladen boodschappenkar verlaten we de winkel weer. We ruimen alles zo goed mogelijk in kastjes, lades, koelkast en vriezer. Dan lunchen we nog snel in de camper. En dan gaan we echt op pad.

 

We rijden over de highway langs Calgary. Via Okotoks en Longview gaan we de bergen in. Een mooie route voert ons naar Peter Lougheed Provincial Park en daarbinnen naar de Boulton Creek Campground.

 

Daar gaan we naar onze gereserveerde plaats. En als we zijn ingericht komen we tot ontdekking dat we ons hadden moeten melden bij een winkel. Ik ga maar eens lopend kijken waar die is. Maar het lijkt wel een heel eind lopen. En daar heb ik echt geen zin in. Laat ik nu net een auto van de parkopzichters zien. Van het een komt het ander en uiteindelijk komt alles goed.

 

Dagafstand: 221,1 km

 

31 augustus

Vannacht heeft het geregend. En nu is het helemaal niet warm. Ik doe even de verwarming aan om de kou eruit te krijgen.

 

Peter Louheed NP
De bergen in Peter Louheed NP
Boulton Creek
Boulton Creek

We rijden weg van onze kampeerplek. We zoeken het vertrekpunt van de Boulton Creek Trail. Deze ligt bij de winkel waar we ons gisteren hadden moeten melden. Deze trail volgen we. We lopen vooral door het bos. Op een aantal plaatsen zijn er mooie doorkijkjes naar de bergen in de omgeving. Vanmorgen lag er nog heel dun verse sneeuw op. Het meeste daarvan is inmiddels al weer verdwenen. Bij een paar bankjes op een plaats met mooi uitzicht willen we eigenlijk maar weer teruggaan. Het is maar goed dat we dat toch niet doen. Al heel snel lopen we vlak langs ons kampeerplaatsje van afgelopen nacht. En nog een stukje verder zijn we weer bij ons vertrekpunt. Het bleek een rondwandeling te zijn, maar dat stond eigenlijk nergens in onze documentatie.

Peter Lougheed PP bij Boulton Creek
De weg door Peter Lougheed PP bij Boulton Creek

 

We gaan met de auto op zoek naar een route binnendoor naar Canmore. Maar de kaart, Tomtom en richtingborden helpen ons niet. Zodoende komen we eerst nog bij Lower Kananaskis Lake. En dat is echt wel de moeite waard.

Lower Kananaskis Lake
Lower Kananaskis Lake
Grondeekhoorn
Grondeekhoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk vinden we toch nog vrij eenvoudig de Smith Dorrien Trail Road. Deze weg blijkt voor het overgrote deel onverhard en daarvan nog weer het overgrote deel behoorlijk oneffen.

 

Ergens langs de route is nog een parkeerplaats die niet is afgesloten. De meeste zijn dat namelijk wel, vanwege “bear activity”. Daar lunchen we in de camper.

 

Uiteindelijk zijn we, via de toegangshuisjes voor het Banff National Park, in Banff aangekomen. Het is er zo druk, ook met auto’s, dat we het opgeven om daar vandaag nog wat rond te kijken. Nu is de Trailer Court Campground niet te vinden, niet in de TomTom en ook niet op bordjes. Na het nodige zoekwerk blijkt deze te liggen naast een andere campground die wel eenvoudig te vinden is.

 

Later blijkt me dat dit dezelfde campground is als waarop ik mijn eerste camper-nacht in Canada heb doorgebracht. Alleen was ik de naam vergeten. De toegang is van twee campgrounds samen. En van die twee heb ik blijkbaar altijd de andere naam onthouden.

 

We richten ons in en doen niets bijzonders meer.

 

Dagafstand: 178,4 km, totaal: 399,5 km