Lake Louise, Mirror Lake, Agnes Lake en Morraine Lake

 

3 september

Vannacht regende het. En bij het wakker worden regent het nog steeds. Dat maakt dat we kalm aan doen. Om een uur of tien rijden we weg, naar Lake Louise. De eerste parkeerplaats is vol en we worden naar de tweede gestuurd. Dat is alvast beter dan gisteren. We gaan eerst maar even bij het meer kijken. Het is er (nog?) bewolkt.

Lake Louise
Lake Louise
Lake Louise
Lake Louise
Mirror Lake
Mirror Lake

We lopen door in de richting van Mirror Lake. Het begint al meteen met een stevige klim. En eigenlijk neemt de steilte niet meer af. Het is zo’n drie kilometer naar Mirror Lake. Bij het kleine meertje kijken we even.

 

Agnes Lake
Agnes Lake

We gaan door, nog achthonderd meter (afstand over de weg) naar Agnes Lake. En dat stuk blijkt minstens zo steil, om te eindigen met een hoge, houten trap. Maar dan ligt er wel weer een mooi meer.

 

 

Er loopt een heel brutale grondeekhoorn die via een van onze jassen, de buitenkant van een rugzak, over mijn arm en hand kruipt. Als hij te brutaal wordt laat ik hem naar de grond vallen. Hij heeft de pech dat we wilde dieren niet voeren.

 

De weg terug is dezelfde als heen, alleen natuurlijk wel sneller. Eenmaal terug beneden gaan we lekker in de zon zitten bij het meer. Weer wat uitgerust gaan we terug naar de camper.

 

Moraine Lake
Moraine Lake

 

 

 

 

We rijden nog even naar Moraine Lake. Toen we de weg daarheen vanmorgen voorbij reden, was deze afgesloten omdat er geen parkeermogelijkheid meer was. Nu is de weg weer open. We kijken even bij dit meer, drinken koffie, kijken nog een keer en dan gaan we naar de campground.

 

Dagafstand: 38,1 km, totaal: 665,3 km